Marinády
ČESNEKOVÁ
MARINÁDA NA MASO:
30 - 50g česnekových stroužků utřených se
solí, 1 dl sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce bílého vína, 3 lžíce oleje,
trocha mletého zázvoru. Na plátky nakrájené a naklepané maso necháme v marinádě
přes noc uležet.
MEDOVÁ
GRILOVACÍ SMĚS:
3 lžíce medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa
(nejlépe vinného), 1 šálek jahodového džemu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička
soli. Všechny suroviny společně promícháme. Připravené kousky masa necháme ve
směsi nejméně hodinu marinovat. Během grilování můžeme maso potírat.
ZÁZVOROVÁ
MARINÁDA:
1 lžíce mletého zázvoru, 2 lžíce cukru, 1
lžíce utřeného česneku, 1 šálek citronové nebo grepové šťávy, 1/4 šálku sójové
omáčky. Do směsi naložíme kousky masa nebo ryb a necháme nejlépe přes noc
uležet.