Dorty s kokosem
ZASNĚŽENÁ
MARGOT:
240g polohrubé mouky, 160g moučkového
cukru, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 kokosová čokoláda Margot, 2 dl mléka, 2 lžíce
rumu, špetka mleté skořice. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva,
přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, rum, olej, trochu mleté skořice a vejce
rozšlehaná v mléce. Zaděláme těsto a nalijeme do vymazané a vysypané dortové
formy. Upečeme ve středně teplé troubě, necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme
a potřeme ušlehanou šlehačkou, přiklopíme. Potřeme povrch i boky dortu
šlehačkou a celý posypeme kokosovou moučkou.
KOKOSOVÝ DORT:
300g kokosek, 150g moučkového cukru, 200g žervé
nebo čisté Lučiny, 125g másla, 2 šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, vanilkový
cukr. Z kokosek připravíme drobenku (roztlučeme paličkou v mikrotenovém sáčku),
dvě lžíce drobenky odložíme, zbytek utřeme s máslem. Na dno odnímatelné dortové
formy položíme alobal, lžící rozetřeme a upěchujeme kokoskovou směs. Necháme 30
minut v chladnu ztuhnout. Kokoskový korpus opatrně vyklopíme na rovný talíř,
nasadíme na něj jen okraj dortové formy. Na těsto poklademe nakrájené okapané
meruňky nebo broskve. Utřeme žervé s cukrem a po částech vmícháme šlehačku
ušlehanou se ztužovači. Krém natřeme na ovoce a necháme ztuhnout v chladničce
12 hodin. Ztuhlý dort opatrně vyjmeme z formy, ozdobíme ovocem a posypeme kokosovými
drobečky.